Január 31. és február 1-je között került megrendezésre Kassán (Szlovákia) a harmadik BID partnertalálkozó. Ezúttal a Caritas Kosice, egyik BID partnerünk látott vendégül minket két napig, és kényeztetett vendégszeretetével. Ezen az alkalmon egy személyi gondozót is köszönthettünk körünkben, aki az anyagok előállításában is szorosan együttműködik. Gyakorlati tapasztalata nagyban hozzájárul a BID célkitűzések eléréséhez.

Ezen a harmadik, és egyben az utolsó előtti ülésen valamennyi résztvevő partner megismerhette a BID anyagok egy részét, az önfelmérő tesztet, a tanulási modulokat és infó dossziékat.

Ebből a három elemből áll össze az a portfolió, mely segíti a személyi gondozók önálló nyelvtanulását, a német nyelv elsajátítását. A végleges befejezés és a bolgár, román, szlovák, cseh, magyar és lengyel nyelvre való fordítás előtt, még sok emberrel kell teszteltetni, kipróbáltatni ezt az anyagot.

Ebben a BID konzorcium itt leginkább munkaközvetítő irodákra, oktatási intézményekre, személyi gondozókra, szervezetekre számít. Akik kedvet éreznek és szeretnének részt venni ennek az anyagnak a tesztelésében még április végéig jelentkezhetnek az adott ország partnerénél. (megtalálható a www.bid-projekt.eu honlapon)

Az interkulturális találkozó kassai városnézéssel zárult, melynek során megismertük a város történelmét és építészetét. A következő és egyben utolsó alkalommal a BID partnerek Plovdivban fognak találkozni.
Az ott megrendezésre kerülő záró konferencián kerül bemutatásra a teljes portfólió. A BID partnerek szomorúan veszik tudomásul, hogy ez lesz az utolsó találkozó, ami egyben a konzorcium tagjaitól való búcsúzást is jelenti – a projekt 2014 októberével zárul.